TESTMANDEN I/S

Stilbjerg Sande 19

7323 Give

CVR: 34815100

mail@testmanden.dk
Tel: +45 70 22 92 22

 

  • Facebook App Icon
  • LinkedIn Classic

I foråret 2015 stod det klart for bestyrelsen på Hotel Fyrklit, at man skulle ud og finde en ny hotelchef. Hotellets daværende chef, Anita Olsen, havde trukket pensionskortet efter i alt 15 år, heraf 8 som hotelchef, på Hotel Fyrklit. Der skulle altså nyt blod til etablissementet, der for øvrigt kan fejre 40 års jubilæum i 2016.

Hotellet, der har den mest spektakulære og naturskønne beliggenhed helt ud til kysten ved det stormombruste Vesterhav, består af flere afdelinger. Der er selve hotel- og restaurantdelen, og dertil kommer et kursus- og feriecenter. Til hotellet hører 164 ejerlejligheder samt 12 hotelværelser, og i alt råder Hotel Fyrklit i omegnen af 800 sengepladser. Det var denne faktuelle virkelighed, der stod på menuen, for den 33 årige nyudvalgte vendelbo, da han 1. august 2015 for første gang trådte ind af døren med titlen hotelchef på visitkortet.

 

Licens til at træde på udviklingsspeederen

Inden det kom så vidt, at Anders Thorsager stod med nøglerne til Hotel Fyrklit med licens til at træde på udviklingsspeederen, var der lige den indledningsvist skitserede ansættelsesproces, der skulle afvikles. Hotel Fyrklits professionelle fem mand høje bestyrelse producerede i tæt dialog med Gunnar Nielsen fra TESTMANDEN et stillingsopslag, hvoraf fremgik hvem og hvad, man ledte efter – og hvad opgaven gik ud på!

Blandt de mange ansøgere til jobbet som chef til Hotel Fyrklit, der ligger lige der, hvor Danmark knækker skarpt til højre for sidste gang, inden man små 40 km. nordpå på Grenen står med benene i både Kattegat og Skagerrak, var knægten fra Lendum, Anders Thorsager. En ambitiøs ung mand, der i en ung alder af 33 år via et imponerende cv samt ikke mindst en klar ambition om at blive hotelchef, var helt klar til at søge denne store udfordring.

 

Drømmen om at blive hotelchef

- Der var flere ting i spil, da jeg søgte det her job, fortæller Anders Thorsager, mens han skænker kaffe op for journalisten i restauranten på 1. salen. Her er vi bænket i lækre lædermøbler, tæt ved en ildsprudlende pejs og med en udsigt foran os, der nærmer sig det guddommelige på denne frostklare, solbeskinnede dag ved det nordlige Vesterhav. Og Thorsager uddyber.

 

- Jeg har gennem længere tid vidst, at jeg gerne ville være hotelchef. Oprindeligt er jeg uddannet kok, men det job passer rimeligt skidt til mit andet meget vigtige ”job” som familiefar med 2 børn. Jeg har sideløbende med mine andre forskellige jobs som kok i Norge, Aalborg og kantineleder i Frederikshavn taget en del lederkurser, så jeg følte mig faktisk klar til at tage det næste skridt i min karriere – og i familiens liv, forklarer Anders Thorsager.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nogle gange behøver man ikke lede langt og længe, når man som bestyrelse på Hotel Fyrklit i Hirtshals i foråret 2015 gik på jagt efter en ny hotelchef. Det viste sig, at løsningen på deres jobudfordring så at sige lå gemt lige omme i baghaven, for da TESTMANDEN først havde været på banen med sit koncept og kørt ansættelsesproceduren, stod det klart, at titlen som Hotel Fyrklits nye hotelchef havnede hos 33 årige Anders Thorsager, der er født og opvokset i landsbyen Lendum små 30 kilometer fra Hirtshals. For lige at sætte trumf på kunne den 33 årige Thorsager i sit cv også godtgøre mere end blot geografisk tilknytning til Hirtshals, idet hans kone er fra Hirtshals – og svigerfamilien bor næsten nabo til hotellet.

Tillokkende job, men også en vis skepsis

Det var de ydre omstændigheder, men så var der også selve udfordringen ”Hotel Fyrklit”, der på én gang var tillokkende og måske også lidt omgærdet med en vis skepsis. Thorsager forklarer, at han som både branche- og lokalkendt vidste, at der her var tale om en supertanker, en slumrende kæmpe med et stort potentiale.

 

- Men jeg havde også rigtig meget brug for at få blotlagt, hvordan bestyrelsen så på tingene, og på at få afklaret begge siders forventninger. Vil vi det samme, er man med på, at jeg kommer ind og trykker på speederen? Det var nogle af de ting, vi fik snakket godt og grundigt igennem via de samtaler TESTMANDEN og bestyrelsen havde med mig, og det viste sig hurtigt, at vi så ens på tingene, fortæller Thorsager, første gang fik fornøjelsen af Gunnar Nielsen i april/maj 2015.

 

Fik afstemt forventningerne via gode samtaler

- Efter den indledende runde med ansøgninger, blev jeg kontaktet af Gunnar Nielsen. Vi tog en indledende snak, hvor jeg fik luftet nogle af mine ideer og tanker, samt den skepsis jeg havde i forhold til hvilken retning – og i hvilket tempo – udviklingen af Hotel Fyrklit skulle foregå, siger Anders Thorsager, der efterfølgende blev inviteret til en samtalerunde med bestyrelsen og TESTMANDEN. Dernæst stod der test på programmet - en grundlæggende intelligenstest.

 

- Den faldt da heldigvis positivt ud, for jeg blev inviteret til en ny snak med bestyrelsen, hvor vi kunne komme lidt dybere ind i emnerne og få afstemt forventninger osv. Herefter tog jeg en decideret personlighedstest, som viste sig at svare skræmmende præcist til det billede, jeg har af mig selv. Nu har jeg prøvet at blive testet før, og jeg synes grundlæggende, at det er en god idé både med testningen og de meget indgående samtaler, hvor alt kommer på bordet. Ingen, hverken den ansatte, eller de folk der ansætter, kan jo være interesserede i at få fejlansat en leder, som evt. skal skiftes ud igen efter få måneder På denne her måde får man dog en vis tryghed på begge sider af bordet, betoner Anderes Thorsager, der dog var overrasket over omfanget og grundigheden af de mange tests og samtaler.  

 

Dynamisk udviklingsorienteret leder

– med en tung højrefod!

Samtalerne og personlighedstesten fremkaldte ifølge Thorsager selv billedet af en ung, dynamisk leder med en inddragende ledelsesstil, men også billedet af en ambitiøs mand, der nogle gange godt kan have en tendens til at træde lidt for meget på speederen i forhold til de ansatte.

 

- Jeg ved det jo godt. Jeg er meget udviklingsorienteret, og jeg vil gerne have, at tingene sker her og nu. Men jeg skal selvfølgelig være bevidst om, at mine omgivelser kan følge med og holde lidt øje med om tempoet bier for højt. Jeg har dog lært at dæmpe mig lidt rent tempomæssigt, og jeg synes da også selv at jeg er en meget inddragende leder, der lytter til mine medarbejdere – både i forhold til mine ideer og til tempoet, lyder det fra Thorsager med et stille smil.

 

Har fået sat et godt hold

For at vende tilbage til billedet med supertankeren og den slumrende kæmpe, så har styrmand Thorsager i den grad haft travlt de førte 6 måneder på broen. Der investeres 40-45 millioner kroner i en renovering af Hotel Fyrklit med henblik på at få ”supertankeren ud og sejle på det store hav sammen med de andre store supertankere i branchen”.

 

- I forbindelse med min ansættelse har jeg fået sat mit eget hold af medarbejdere. Jeg har været inde og vurdere på, hvem fra den gamle stab der er klar til de store ændringer, og så er der logisk nok også kommet nyt blod til udefra bl.a. på restaurantdelen, hvor jeg har ansat to dygtige folk fra mit eget netværk. I det hele taget er jeg rigtig glad for det nye hold. Alle kan se stedets enorme potentiale, og der kommer masser af ideer på bordet. Gejsten, energien og arbejdsmoralen er i top – og det er fedt. Jeg har det jo sådan, at hvis man kan smile både på vej til og fra arbejde, så er det ikke så skidt endda, lyder det med nordjysk underdrejet charme fra den 33 årige hotelchef, der har været til en evaluerende samtale med bestyrelsen og TESTMANDEN efter 3 måneder.

 

- Jeg bestod vist igen, og det tror jeg da, at alle parter er rigtig glade for. Det har fra dag ét været et snorlige og professionelt forløb med både bestyrelsen og TESTMANDEN, og efter denne her evaluering kan vi nu koncentrere os om for alvor at få Hotel Fyrklit på kortet både i Danmark, Norge, Sverige osv. Konkurrencen i området er hård, men vi er klar til at tage handsken op. Vi er godt i gang, og selv om jeg nok må lette foden lidt fra speederen en gang imellem, så er kursen sat, og der er en del spændende ændringer og nye tiltag på vej, som skal bringe os med helt frem igen, forsikrer Anders Thorsager.

Hotel Fyrklit ligger en kilometer syd for Hirtshals i naturskønne omgivelser. Hotellet, der ejes af Ejerforeningen Fyrklit, råder ud over bl.a.  restaurant og badeland over 164 ejerlejligheder og 12 hotelværelser. Hotel Fyrklit blev i 1976 åbnet officielt af Hendes Majestæt dronning Margrethe og er tegnet af arkitekterne Friis og Moltke. Foto: Jim Hoff

Ung nordjysk hotelchef vender hjem til rødderne i Hirtshals

33 årige Anders Thorsager har været hotelchef på Hotel Fyrklit siden august 2015. Her er han fanget i linsen i hotellets smukke restaurant, der ligger på 1. sal med en fantastisk udsigt over Vesterhavet.

Foto Jim Hoff