top of page

Af journalist Jim Hoff

jimehoff@gmail.com

Nogle ansættelsesforløb går smertefrit og glat med et hav af kvalificerede ansøgere, der skal gennem nåleøjet hos TESTMANDEN. Men nogle gange er kampen både hårdere og længere, og netop sådan en udfordring deler Sydtrafik og TESTMANDEN i disse dage, hvor man arbejder målrettet på at finde en trafikrådgiver til Sydtrafik.  Læs her, hvorfor det er en svær stilling at besætte, og læs om hvilke modsatrettede kvalifikationer på det faglige og det personlige plan netop dette job kræver.

 

 

Christina Vedel-Birch Andersen sidder som afdelingschef i plan- og udviklingsafdelingen hos Sydtrafik i Vejen. Her arbejder man bl.a. med køreplaner samt udbud af kørsel og salgsarbejde i forhold til 12 af kommunerne i regionen. Det er i denne afdeling, man planlægger al buskørsel i tæt samarbejde med kommunerne alt efter deres behov og ønsker.

Lige her og nu leder afdelingen efter en trafikrådgiver. Annoncen er lavet i samarbejde med TESTMANDEN, hvor Gunnar Nielsen og hans team har været inde over mht. til at få skåret den rigtige profil såvel fagligt som personligt. Netop denne her opgave er udfordrende for alle involverede parter, og ifølge afdelingschef Christina Vedel-Birch Andersen er TESTMANDEN også helt på det rene med, at det bliver en svær opgave at finde den rigtige person til stillingen.

 

Jagten på den udadvendte systematiker

- Jobbet som trafikrådgiver hos Sydtrafik er en kompleks størrelse, der kræver mange forskellige kvalifikationer – måske endog kvalifikationer, der både fagligt og menneskeligt stritter lidt i hver sin retning. Vi søger jo et menneske, der på én og samme gang er systematiker med forstand på tal og statistik, men som samtidig også skal være udviklings- og fremtidsorienteret. Læg dertil, at personen også skal være sælger med udadvendte personlige karakteregenskaber, så aner man nok et noget komplekst billede. Det har vi også snakket meget med Gunnar Nielsen om, og vi er helt sikre på, at TESTMANDEN på sigt nok skal finde den rigtige til opgaven, forklarer Christina Vedel-Birch Andersen.

Stillingsannoncen har været slået op i ca. 2 måneder, og ifølge Christina vælter det ikke ind med kvalificerede ansøgninger, netop fordi det er så komplekst et job. Det er dog ok i forhold til plan- og udviklingsafdelingen.

 

Vigtigt at bruge tid på at finde den rigtige

- Vi vidste, at det her ville blive en lang proces. Vi er trygge ved at overlade det hele til Gunnar og TESTMANDEN. For os er det vigtigt, at vi bruger den tid, der skal til for at finde den helt rigtige til jobbet. Vi har oplevet tidligere ansættelsesforhold, der ikke holdt, hvilket er belastende. Vi har selv de sidste to år haft meget fokus på, at finde frem til, hvorfor nogle af vores ansættelser ikke holdt, og i den anledning har vi kørt nogle interne teamtests med hjælp udefra. Og det er vigtigt med et frisk objektivt syn på tingene udefra, understreger Christina. 

Trafikrådgiveren – den store udfordring!

Derfor satser man i plan- og udviklingsafdelingen meget på, at TESTMANDEN via tests og samtaler kan finde den helt rigtige.

- For os her hos Sydtrafik er det rart, at vi har én professionel person udefra, der sorterer i ansøgningerne, og som har is i maven. Vi her på stedet er jo under et vist pres opgavemæssigt mht. at få ansat en trafikrådgiver. Det er en vigtig funktion for os, for denne person skal være i god kontakt med kommunerne og sørge for genkendelighed og tryghed i samarbejdsrelationerne mellem Sydtrafik og regionen/kommunerne, så jo før desto bedre, siger Christina.

 

Tryghed og professionalisme

Det er første gang, at Christina samarbejder med TESTMANDEN, og det lyder som om, at det bestemt ikke bliver sidste gang.

- Vi har fra dag et haft en ekstrem god kommunikation med Gunnar. Vi har fået gode og hurtige svar på vores forespørgsler, og i det hele har samarbejdet været omgærdet af tryghed og stor professionalisme. Jeg er ret imponeret over, hvor hurtigt, at Gunnar ”neglede det skæve job”. Han formåede at sætte ord på både jobbet og personprofilen lige med det samme. Her nåede vi sammen frem til at vægte den del af personligheden mest, der er stærk omkring salg/rådgivning og den udadvendte profil. Selve talknuserdelen skal vi nok finde ud af at hjælpe til med internt, siger Christina.

 

Skulle selve ansøgningsprocessen via de nuværende kanaler med annoncering på de relevante steder ikke give pote, kan det ifølge Christina ikke udelukkes, at TESTMANDEN går ind og løser opgaven via decideret headhunting. Og det vil sikkert passe den inkarnerede jæger Gunnar Nielsen med sådan en opgave! 

Afdelingschef Christina Vedel-Birch Andersen

Foto: Jim Hoff

bottom of page